Atlantykron

Incepand cu anul 1990, la initiativa profesorului Alexandru Mironov, o mica insula situata pe Dunare  in apropierea localitatii Capidava (20 km nord de Cernavoda),  a gazduit o manifestare culturala inedita. Cunoscuta sub numele Atlantykron, insula a devenit treptat locul de intalnire anuala a multor personalitati ale genului Science Fiction, printre care Robert Sheckley (scriitor american), Roberto Quaglia (scriitor italian), Romulus Barbulescu, George Anania, Mihail Gramescu, George Ceausu, si altii. 

sesiune Cerasela insula

Anul 1993 aduce pe ATLANTYKRON un grup de cercetatori preocupati de studiul fenomenelor de frontiera, stiinta prospectiva si  definirea perspectivelor deschise de noua stiinta a Complexitatii.  Conferintele si demonstratiile practice sustinute de Alexandru Mironov, Florin Munteanu, Pierre de Hillerin, Cerasela Craciun, au indus treptat o atmosfera inedita, in care rigoarea stiintei s-a intrepatruns cu libertatea gandirii ce cauta permanent orizonturi noi de explorat.    

sesiune Cerasela insula

Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO, impreuna cu partenerii, printre care si Teen Training, a imbogatit activitatea de pe Atlantykron prin tematicile de varf si workshop-urile de stiinta, contribuind la transformarea in anul 2000 a acestei scoli de vara in ceea ce este cunoscuta si azi ca fiind  Academia de Vara Atlantykron. La interferenta intre stiinta si visare a aparut un loc special din care “se naste viitorul”.