Bine ai venit la sesiunile noastre de activitati!

Oferite copiilor cu varste intre 9 si 16 ani, dar si consultanta pentru parinti, intalnirile noastre imbina Arta si Stiinta intr-un mod armonios. Parte din programul Nexus Science (https://copiidestepti.ro/nexus-science/) aceste intalniri sunt menite sa identifice, dezvolte si sa puna in valoare abilitatile noi ale copiilor specifice Societatii Informationale si Economiei Cunoasterii. Mediul prietenos si anturajul format de copii cu aceleasi procupari si curiozitati, fac ca etapa de trecere de la copilărie la adolescenţă să reprezinte o bază solidă pentru adultul responsabil, stabil şi echilibrat de mai târziu.

1. Pachet "Ratiune si Simtire"

Descriere: pachetul are drept scop desfasurarea de activitati ce stimuleaza atat partea emotionala, artisitica, dar si partea rationala, logica. Cele 2 perspective odata constientizate si echilibrate, faciliteaza o dezvoltare viitoare completa si asumata.
Varsta: 9-12 ani
Participanti: 10-12 copii
Mod de desfasurare: sesiunile se desfasoara in 2 zile diferite, cate 4.5 ore fiecare sesiune. Exemplu: 9-13.30 si/sau 14.30-17
Agenda sumara: fiecare din cele 2 zile este impartita in 2 tipuri de actiuni ce imbina, pastila de teorie cu actiunile practice de tip Arta&Mestesug si Experimente&Proiecte tematice.

Cost estimativ: aprox 350 -400 RON/participant. Costul include note de curs, rechizite, kit-uri diferite de exercitiu, lectori atestati, conditii de desfasurare de inalta calitate, protocol pentru pauze. Produsele finale realizate de participanti raman in posesia lor.
Loc de desfasurare: Rasnov, Cristian, Brasov.
Fiecare eveniment îşi are calendarul său, agenda şi instrucţiuni generale de înscriere.Acest tip de activitate incepe in toamna, luna octombrie.

Te intereseaza? Daca da, trimite un email pe adresa office@copiidestepti.ro, cu subiectul: Pachet “Ratiune si Simtire”. Noi te anuntam cand este programata sesiunea in orasul tau si iti dam si amanunte suplimentare.  

2. Pachet "EU si Mentorul meu"

 Navigare fara turbulente in dezvoltare personala

Descriere: pachetul are drept scop ghidarea copiilor/tinerilor ce au deschidere catre descoperire, curiozitate si interes pentru dezvoltarea de abilitati din domeniul realului (tehnico – stiintific). Este o echipa, mentor si invatacel, avand la baza buna credinta, increderea, afinitatea si buna comunicare.
Varsta: 13-16 ani
Participanti: 5 locuri. Inscrierile si acceptarea se fac dupa principiul primul venit, primul servit. Numarul de locuri este de tip alunecator, adica pe masura ce un participant incheie activitatea se elibereaza un loc.
Mod de desfasurare: sesiunile se desfasoara pe o perioada de 3 luni, cu o intalnire preliminara, apoi in mediul virtual, teme de dezvoltat, dialog, indrumare, comentarii.

Se cere un anumit nivel de cunostinte ce vor fi identificate initial pentru a putea fi acceptat.

Agenda sumara: se dezvolta un pachet personalizat pentru fiecare participant 

  • stabilire si alegere tematici din lista de tematici pusa la dispozitie, in functie de abilitati identificate, motivare, pasiuni,
  • configurarea in linii mari a conceptelor, tehnicilor, pasilor mari de urmarit
  • primele exercitii de antrenare a interactiunii de tip minte-mana
  • revizuire plan initial
  • finalizare proiecte, concluzii
  • concluzii generale
  • recomandari de dezvoltare viitoare

Dupa cele 3 luni, doar la cerere, se trece la un nivel superior – renegociere pentru continuare.

Program mentorat:         

  • 4 ore/luna discutie directa – skype
  • 4 ore/luna discutie directa la cererea participantului – skype
  • discutii off line ori de cate ori este nevoie

Cost estimativ: 950 EU/ 3 luni. Documentarea, recomandari, link-uri, chestionare, carti incluse in curs. In eventualitatea identificarii necesitatii utilizarii de kit-uri, aparatura, material didactic specific temei, achizitionarea se face separat, de comun acord cu participantul.

Mentor: dr. ing. Florin Munteanu

Pentru rezultate deosebite obtinute de-a lungul celor 3 luni, se acorda bonus:

O zi la munte cu Florin Munteanu

Transportul se asigura de fiecare participant pana in Bran, Brasov.

Te intereseaza? Daca da, trimite un email pe adresa office@copiidestepti.ro, cu subiectul: Pachet “EU si Mentorul meu”. Vei primi si informatii suplimentare. Actiunea incepe cu data de 1 septembrie 2019.